Koncepti
0

Bentley u Kini predstavio Hybrid Concept

Klix.ba
Bentley je na Sajmu automobila u Pekingu predstavio model Hybrid Concept kojim najavljuje "zeleniju" budućnost kojoj se, po svemu sudeći, ne može oduprijeti ni slavna britanska kompanija poznata po svojim velikim benzinskim motorima.

Koncept je baziran na modelu Mulsanne i opremljen je novorazvijenim hibridnim sistemom koji će imati za 25 posto veću izlaznu snagu od sličnih aktuelnih rješenja, dok će se istovremeno emisija štetnog CO2 smanjiti za 70 posto.

U Bentleyu tvrde da ovaj automobil, pogonjen isključivo elektromotorom, do narednog punjenja može preći najmanje 50 kilometara.

U odnosu na standardni Mulsanne, konceptni model vizuelno se razlikuje po lajsnama na bokovima koje su u boji bakra, a drugačija su i svjetla, kao i karakteristična maska hladnjaka. Pored spomenutog, Hybrid Concept na sebi ima drugačije oznake, a drugačija su i kočna kliješta.

Ekstravagantnu unutrašnjost, gdje su korišteni najbolji mogući materijali, potpisuje odjel Mulliner, u kojem su zaduženi za posebne verzije Bentley automobila.

U Bentleyu su saopštili da će svoj hibridni sistem u serijskoj produkciji ponuditi 2017. godine uz luksuzni SUV čija je premijera planirana za 2016. godinu. Do 2020. godine čak 90 posto Bentley automobila trebalo bi imati hibridni sistem pogona.