Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
El. vozila su prvenstveno zamisljena kao rjesenje koncepta urbane mobilnosti, rasterecenja gradova i rjesavanje zagadjenosti. Ovi super punjaci imaju smisla usamo uz autoputeve kada se ide na odmor ili duzi put, a to je 10% svih slucajeva koristenja. U Sarajevu vecina domacinstava i stanova je projektovana na kapacitet 6-8 kW, dakle i zidni punjac od 22kW ce biti veliki izazov za instalaciju, da ne govorimo o ovim punjacima od Tesle ili Porscheovom monstrumu od 350 kW.
Kazu bice i Golf 2 na struju, ako su mogli ponovo sastavit nokiu 3310... Motor: 1.6 L (litijum 8ventila, 1 bregasta)
Vodik je budučnost
Pa taj proces su i baterije prošle
"Novi superpunjač će se početi rasprostranjivati u aprilu..." 😔
Kod električara, neće toliko zastarjevati auto kao auto, nego će već za godinu dvije, kako napreduje tehnologija, zastarjevati softverski odnosno hardverski. A 7 godina star hardver možeš hebat.
ok, progovorite o problemu koliko je max. broj punjenja ovakvim punjacem
Vrh, jos da uspostavi brzu proizvodnju, samim tim ce se i sniziti cijena automobila. Za par godina ce biti pristupacniji nego normalan auto.
E sad mozemo razgovarati
@Dado dijasporitus Koliko realno je moguce imati ovih uredaja koji vuku 250kw? Sta mislis da se sad bubam 1000 njih prikljuci na mrezu ovog momenta?
Problem proizvodnja struje se moze rijeciti na centralizovani nacin. Najveci problem je bio upravo ovaj da punjenje traje po nekoliko sati sto cini samo koristenje auta neprakticno. Uvijek sam govorio da BiH sa vodenim resursima za proizvodnju struje moze biti novi Bliski istok u malom.