Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Još jedna od modernih ubleha. El. energija koju dopuniš takođe je zagadila planetu. Izrada tih baterija? Gdje s njima kada se zamijene? Porez na budale. Kod nas će ovo završiti kao i pelet. Bio 100 KM u startu. Sad 400. Isplativije lož ulje za grijanje.
Ako nemas ugovor za punjenje baterija kao sto Teslini vlasnici imaju jedno punjenje moze kostat kao i jedan rezervoar goriva.
@rosko nemas blage sta pricas
Nafta pogoni automobile preko 100 godinabaš me zanima dokad ce struja
@APOPHIS struja goni vozove i tramvaje isto toliko
@APOPHIS nemas blage.
Isplativ bi bio kad bi koštao 40.000 KM. Za sada se ne isplati, jer je skuplji od golfa za 30.000 KM, što se ne može nadoknaditi uz sve navedene prednosti.
@Fanat Slazem se i zato se cijene novih auta namjerno pumpaju da se priblize cijenama el. auta. Npr u HR Golf 8 pocinje sa cijenom od 22k €, dok dizel kosta 25k €.
U nas u Mostaru ovakve taksije imamo vec i deset godina
kolika ce biti cijena struje kad svi kupe elektricna auta i pocnu da pune milione kilowata? kad oslabi baterija od 25000 ili vise eura nakon 4-5 godina i moras kupiti novu to je uracunato?
Struja je obnovljiva botu jedan
@sae540 Ne lazi ljude.
Ja mislio test, kad ono sipak
Uz napomenu da nakon 5 godina pocinje padati kapacitet baterija sto je normalno ali primjer za etron Audi cije baterije kostaju 25.000 EUR bez zamjene , pa onda skontajte isplativost tog auta i kome ga prodati nakon 5 godina