auto
33

Kelleners Sport nudi BMW X5 sa 527 KS

Klix.ba
Renomirana njemačka tuning kompanija Kelleners Sport predstavila je svoj novi sveobuhvatni program poboljšanja za aktuelni BMW X5.

U odnosu na standardni model Kellenersov X5 izvana se razlikuje po karoserijskom kitu koji uključuje novi prednji spojler, osjetno proširene blatobrane i redizajniran zadnji odbojnik.

Uz automobil se također nudi sportski izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, podesivi ovjes u kombinaciji sa sportskim oprugama (uz koje je visina automobila snižena 30 milimetara). Tu su i crne 22-inčne felge.

Uz korištenje najkvalitetnije kože, unutrašnjost automobila dodatno se može oplemeniti nekolicinom drvenih ili karbonskih dodataka.

U Kellenersu su također radili i ispod poklopca motora, pa tako dizelski motor modela xDrive30d u ovom slučaju razvija 302 KS i nudi 655 Nm obrtnog momenta, što je za 44 KS i 95 Nm više od standardne opcije.

U slabijem benzinskom modelu xDrive35i nudi se motor koji, umjesto standardnih 306 KS i 400 Nm obrtnog momenta, sada isporučuje 358 KS i 468 Nm.

Na vrhu ponude je BMW xDrive50i sa motorom koji razvija 527 KS i 761 Nm obrtnog momenta.

BMW
Vezani članci