|

Izgled Mitsubishija Eclipse Cross djelimično otkriven novim teaserima

Izgled Mitsubishija Eclipse Cross djelimično otkriven novim teaserima
0
Klix.ba
14.2.2017. u 10:23
9
komentara
0

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Da su glasine o povratku imena Eclipse bile tačne, najbolje pokazuju novi Mitsubishijevi teaseri koji djelimično otkrivaju izgled novog modela.
Mitsubishi je ime Eclipse koristio za četiri generacije sportskih automobila koji su se proizvodili između 1989. i 2012. godine, no, ovog puta je to ime iskorišteno za crossover.

Radi se o modelu nazvanom Eclipse Cross, koji će imati svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi u martu, nakon čega će se pridružiti modelima ASX i Outlander.

Najnoviji teaseri potvrđuju da je automobil veoma sličan XR-PHEV konceptu predstavljenom krajem 2013. godine, koji je naslijedio XR-PHEV II dvije godine kasnije. Eclipse Cross će svoje mjesto naći iznad modela ASX/Outlander Sport te ispod Outlandera.

Mitsubishijevi dizajneri su novom modelu dali ugaoni dizajn s istaknutom linijom u visini ručki na vratima, a padajuća linija krova daje automobilu sportski bočni profil.

Kao što se moglo vidjeti na konceptu XR-PHEV II, novi Eclipse Cross ima visoko postavljena stražnja svjetla povezana tankim crvenim svjetlom koje ih povezuje. Masivna rešetka hladnjaka dominira prednjom maskom na kojoj su farovi s LED dnevnim svjetlima.

Evropski model će vjerovatno pokretati 1,6-litarski motor s turbopunjačem, a već je potvrđeno da će kompanija ponuditi i plug-in hibridnu verziju.

Tri teasera možete pronaći u fotogaleriji, dok je na posljednje dvije fotografije koncept XR-PHEV II.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...