Svjetska premijera u Barceloni
0

Ibiza FR i LEON Cupra pojačavaju paletu sportskih vozila

Sarajevo-x.com
SEAT će na Međunarodnom Sajmu automobila u Barceloni, koji će se održati od 9. do 17. maja 2009. godine, bez sumnje biti jedna od glavnih atrakcija. Najzaslužniji za to bit će dva sportska modela - nova Ibiza FR koja kombinuje dizajn i sportski karakter sa vrhunskim performansama i novi Leon Cupra kod kojeg su izvršene znatne izmjene na vanjskom i unutrašnjem izgledu vozila.

Ibiza FR sa 150 KS opremljena je 1,4 TSI motorom koji zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji daje sjajne performanse uz nižu potrošnju goriva i niži stepen emisije CO2. Ovaj snažni motor opremljen je 7-stepenim DSG mjenjačem sa komandama na upravljaču.

Novi branici koji joj daju agresivniji izgled, rešetka hladnjaka obrubljena lajsnama od hroma, retrovizori u srebrnoj boji, 17“ naplaci i dvostruka ispušna cijev naglašavaju sportski karakter Ibize FR. Standardna oprema nove Ibize FR obuhvata između ostalog ESP, TCS, EBA, ABS, XDS – dodatak ESP-u koji omogućava još veću stabilnosti pri sportskoj vožnji, pomoć pri kretanju u brdu, kontrola pritiska u gumama, zračne jastuke za vozača i suvozača, zračne jastuke za glavu i grudni koš, putni računar, tempomat, CD radio uređaj sa MP3 playerom, sportski ovjes i svjetla za maglu sa funkcijom zakretanja.

Novi Leon Cupra- potpuno novi izgled

Najsnažniji i najspektakularniji model SEAT-a sada je još impresivniji zahvaljujući izmjenama na vanjskom izgledu i u unutrašnjosti automobila. On je sada još sličniji Leonu koji na utrkama WTCC World Touring Car Championship ostvaruje fenomenalne uspjehe. Kao i prethodni model, novi Leon Cupra 2009 opremljen je snažnim 2.0 TSI motorom sa 240 KS koji pored sjajnih performansi ima i izuzetno nisku potrošnju goriva od 8,3 l/100 km. Maksimalna brzina iznosi 247 km na sat, a za ubrzanje od 0 – 100 km potrebno mu je samo 6,4 sekundi.