auto
0

Hyundaijevi ambasadori Svjetskog prvenstva u Brazilu

Klix.ba
Hyundai Motor Company kao oficijelni partner FIFA-e danas je zvanično objavio imena svojih brend ambasadora Prvenstva u Brazilu, a to su Španac Iker Casillas i Brazilac Rikardo Kaka.

Zvaničnici Hyundaija su izjavili da se iskreno nadaju da će uz pomoć Kake i Casillasa publici donijeti više strasti i uzbuđenja tokom Prvenstva bez obzira u kojem dijelu svjeta se nalazili, te su tako još jednom svijetu pokazali svoju privrženost ovom najpopularnijem sportu.

Casillas koji je trenutno golman Real Madrida do sada je tri puta učestvovao na FIFA svjetskim takmičenjima, i smatra se da je jedan od najboljih golmana današnjice. Kaka koji je srednji vezni igrač trenutno je član A.C. Milana, također je tri puta bio učesnik svjetskog prvenstva, a 2007. godine dobitnik je titule najboljeg igrača FIFA-e. Za lokalnog ambasadora u Brazilu izabran je Oscar Emboaba, koji trenutno igra za engleski Chelsea.

Brend ambasadori će imati glavnu ulogu u izgradnji međusobnih odnosa Hyundaija i fanova širom svijeta kroz mnogobrojne marketinške aktivnosti tokom ove godine. Ove junake moći ćete vidjeti u mnogobrojnim televizijskim i printanim reklamama, ali i digitalnim kanalima poput Facebooka, Twittera.. Neki će čak imati priliku da se druže sa njima na nekim od događaja širom svijeta koji će se organizirati tokom turnira.

Partnerstvo Hyundaija i FIFA-e počelo je 1990. godine, a ugovor je produžen do 2022. godine. Hyundai je već uspješno podržao Svjetsko prvenstvo u Koreji-Japanu (2002.), Njemačkoj (2006.) i Južnoj Africi (2010.) godine, ali i druga takmičenja kao što je FIFA-in Kup konfederacije.

Vezani članci