Premijera ove jeseni
6

Hyundai i20 N ušao je u fazu završnih testiranja

E. L.
Testni prototip Hyundaijevog ulaska u svijet sportskih automobila B segmenta ovih dana opet "vrti“ krugove na stazi Nürburgring Nordschleife.

U Hyundaijevom N odjelu privode kraju testiranja modela i20 N koji će se ove jeseni pridružiti plemenitom društvu sportskih automobila B segmenta među kojima se posebno ističu Toyota GR Yaris, Mini JCW i Ford Fiesta ST, a sve su prilike da će im se u dogledno vrijeme pridružiti i novi Peugeot 208 GTi.

Hyundai i20 N zasnovan je na novoj generaciji modela i20, a drugi proizvod N odjela u čijem razvoju značajno pomažu specijalisti iz Hyundaijevog tvorničkog tima koji se takmiči u WRC-u (World Rally Championship) trebao bi u svojoj produkcijskoj formi biti predstavljen ove jeseni.

Još uvijek nije otkriveno koji će motor pokretati najsnažniji i20, a očekuje se da će novi pravi N (čije karoserijske komponente i prečnik točkova jasno sugerišu pripadnost sportskom segmentu) vozaču nuditi oko 200 konjskih snaga.

Ne sumnjamo da će u N odjelu i ovaj put uraditi odličan posao, jer su s većim modelom i30 N koji je zatrpan pozitivnim kritikama dokazali da znaju napraviti izvrstan sportski automobil.