Porsche širi ponudu
24

Hibridni Cayenne Coupe bit će spreman prije kraja godine

Klix.ba
Porsche će model Cayenne Coupe uskoro ponuditi i u kombinaciji s hibridnim pogonom kakav se već nudi uz standardni Cayenne.

Ponuda za model Cayenne Coupe koji se u ovom trenutku nudi s tri turbobenzinske pogonske opcije (V6 motor s 340 i 440 konjskih snaga i V8 s 550 konjskih snaga) uskoro će biti proširena i s hibridnom verzijom po uzoru na verziju koja se već nudi uz standardni Cayenne (E-Hybrid).

U tom slučaju hibridni Cayenne Coupe pokretat će trolitarski V6 turbo motor koji u kombinaciji s elektromotorom nudi 462 konjske snage i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta uz deklarisanu prosječnu potrošnju goriva koja iznosi samo 3,3 litara na 100 pređenih kilometara.

I to nije sve, jer se spominju i još snažnije hibridne varijante za obje karoserije Cayenna čija bi pogonska grupa koja nudi 680 konjskih snaga i 850 Nm najvećeg obrtnog momenta bila "posuđena“ iz modela Panamera Turbo S E-Hybrid, a tu je i mogućnost verzije Cayenne Coupe s 4-litarskim V8 biturbo motorom (650 KS) iz Lamborghinijevog SUV-a Urus kojom bi Porsche popunio prazninu između modela Turbo (550 KS) i verzije Turbo S E-Hybrid.

U svakom slučaju, Porsche ima velike planove s modelom Cayenne Coupe koji bi se na kraju mogao nuditi u šest različitih verzija.