Green Mobility Trophy 2014. - BMW pobjeđuje u šest od sedam kategorija

Klix.ba
8.7.2014. u 18:54
10
7
Green Mobility Trophy 2014. - BMW pobjeđuje u šest od sedam kategorija
10
Green Mobility Trophy 2014. - BMW pobjeđuje u šest od sedam kategorija
Čitatelji njemačkog magazina "Auto Zeitung" proglasili su BMW "Najboljim ekološkim brandom" – dvostruki uspjeh za BMW i3 – nagrade su osvojili i modeli BMW i8, BMW 320d EfficientDynamics Edition i četvorocilindrični benzinski motori s BMW TwinPower Turbo tehnologijom
Šest pobjeda zahvaljujući BMW Efficient Dynamics: S aktuelnom ponudom motora i modela BMW je ostvario veliki uspjeh u "Green Mobility Trophy" 2014., izboru njemačkog magazina "Auto Zeitung“.

BMW je pobjedio u šest od sedam kategorija na temelju ispitivanja gotovo 14.000 čitatelja tog magazina. Pobjede u tri kategorije je odnijela nova BMW-ova marka BMW i, dvije nagrade je dobio BMW 320d EfficientDynamics i četverocilindrični motori s BMW TwinPower Turbo tehnologijom. Posebno impresivno pobjedio je BMW i3 koji je sa čak 30% glasova izabran za "Najbolji električni automobil“. U kategoriji "Najbolji automobil lake konstrukcije“ BMW i3 je pobjedio čak sa 31,1%. Po istom principu konstruirani BMW i8 može se također pohvaliti pobjedom u kategoriji "najbolji hibridni automobil“.

BMW 320d EfficientDynamics je pored 20 konkurenata osvojio titulu za "Najboljeg štedljivo diesel vozilo“. Kombinacija male potrošnje i velikih performansi uvjerila je 19,3% čitatelja. U kategoriji "najbolji downsizing-motori" 18,7% čitatelja se odlučilo za BMW-ove motore s TwinPower Turbo tehnologijom.

Kao tačka na i bila je pobjeda BMW u kategoriji "Najbolji ekološki brand“. Ova pobjeda potvrđuje i nagrađuje ustrajni razvoj i hrabrost za inovativne koncepte u kontinuiranom smanjivanju potrošnje i emisije u sklopu BMW Efficient Dynamics.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: