auto
96

Getaway in Zenica: Smotra ljubitelja automobila i dobre zabave

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Kamberovića polju u Zenici danas se održava 5. Getaway in Zenica tuning show koji je okupio vlasnike automobila i njihove ljubimce iz cijele Bosne i Hercegovine te zemalja regije.

Više od 200 automobila izloženo je danas na sportskim terenima Kamberovića polja u Zenici u sklopu 5. skupa kojeg organizuje Auto-moto klub Ze Tuning.

Na ovogodišnjem Getaway in Zenica ocjenjuje se izgled automobila, jačina ozvučenja, prezentacija, a sve prisutne očekuje i sexa pranje vozila, paljenje guma (burnout) i mnogo toga drugog.

Za prva tri mjesta u ocjenjivanju stilova extreme, german i street obezbijeđeni su pehari, dok će za druge kategorije biti obezbijeđen po jedan pehar. Takmičari će se takmičiti u kategorijama: best paint, best wheels, best race style, best rat style, best clean look, lowest car, best multimedia, best interior i best presentation.

Proglašenje pobjednika očekuje se krajem dana, a organizatori su pozvali sve ljubitelje dobrih automobila i druženja da ih posjete i uživaju u onome što su za njih pripremili.