Drugi luksuzni SUV
2

Genesisova ponuda raste, predstavljen model GV70

D. B.
Genesisova ponuda polako raste, a sada je predstavljen novi član porodice.

Radi se o SUV modelu GV70 čije je Genesis objavio fotografije, ali bez tehničkih detalja.

Genesis se nerijetko odlučuje na ovakve poteze pa je južnokorejski luksuzni brend učinio nešto slično i sa G80 sedanom.

GV70 je drugi Genesisov SUV, nešto manji u odnosu na model GV80. Fotografijama je otkriven njegov dizajn pa je primjetno da liči na nedavno obnovljeni G70 sedan. Prednja i stražnja svjetla su prodijeljena, a naprijed je sad već sveprisutna rešetka hladnjaka. Neki će reći da je GV70 nešto atraktivniji od modela GV80, posebno s dramatičnim oblikom C stuba i uočljivim završecima izduvnih cijevi. Genesis je nagovijestio i GV70 Sport koji sadrži crne detalje i specifične ovalne završetke izduvnih cijevi. Također, felge izgledaju sjajno.

Unutrašnjost je više poznata, tu je isti 14,5-inčni ekran osjetljiv na dodir smješten na vrh armaturne ploče, a model je dobio i 12,3-inčni digitalni instrument klaster. GV70 ima ambijentalno osvjetljenje oko kontrola klima uređaja kao i ovalne oblike u unutrašnjosti.

Očekuje se da će Genesis objaviti dodatne fotografije, a zasad nema tehničkih detalja. Pretpostavlja se da će GV70 pokretati standardni 2,5-litarski četverocilindrični motor, kao i da će se moći odabrati 3,5-litarski 6-cilindrični motor snage do 375 KS.

Više detalja se očekuje u narednom periodu.