Luksuz vrijedan 20 miliona $
0

Futuristička superjahta i superautomobil za bogate

Sarajevo-x.com
I u svijetu luksuza stvari su se počeli mijenjati. Proizvođači su počeli nuditi dva proizvoda po cijeni jednoga, pa tako uz novu superjahtu dolazi i superautomobil. Cijena ovog luksuza je vrtoglava, ali ipak ima onih koji već pripremaju traženih 20 miliona eura. Međutim, na tržištu će se naći samo šest superjahti sa superautomobilom.

Luksuzna jahta je savršeno dizajnirana, posjeduje dvije ogromne sobe, salon, recepciju, LED televizore od 52 incha i naravno garažu za superautomobil.

Jahta doseže maksimalnu brzinu od 50 čvorova, a pogone je dva Rolls Royceova motora koja ukupno razvijaju više od 14.000 KS. Superautomobil, pak, doseže maksimalnu brzinu od 370 kilometara po satu.

Superjahta sa superautomobilom je ideja švedske kompanije Strand Craft i kako tvrdi osnivač Kurt Strand jahta je namijenjena milionerima.

"Za jahtu se već raspituju milioneri iz cijelog svijeta, pogotovo sa Bliskog istoka. Superjahta je dizajnirana samo za ljude koji žele ono najbolje. Na tržištu će se naći samo šest luksuznih jahti, što znači da je veoma ekskluzivna", kazao je Strand dodajući da je dizajn jahte futuristički.

"Takvo nešto niste nikada vidjeli. Čak i prozori su neprobojni", istakao je Strand nastavljajući:

"Već imamo pet kupaca s kojima ćemo razgovarati sljedeće sedmice. Proizvodnja superjahti je veoma skupa i zato nam je drago što smo dobili pozitivnu reakciju klijenata. Ponosan sam."