auto
0

Ford u Londonu održao simpozij "Grad budućnosti"

Piše: D. Š.
(Foto: Klix.ba)
Američki automobilistički koncern Ford održao je srijedu u Londonu simpozij pod nazivom "City of Tomorrow" (Grad budućnosti) čija je tema bila kako će izgledati gradovi budućnosti i kako možemo utjecati na urbanu budućnost koju svi dijelimo. Simpoziju je prisustvovao i reporter portala Klix.ba.

Na specijalnom događaju održanom jučer u prostoru crkve St Luke's u Londonu pred oko 300 partnera, inovatora, urbanih dizajnera, akademika, predstavnika gradskih uprava govorilo se o kreativnim načinima kako riješiti problem kretanja automobila i pokrenuti ljude uopće.

Na simpoziju su ispred Forda govorili potpredsjednik Fordovog odjela City Solutions / Ford Smart Mobility LLC i direktorica Ford Smart Mobilty za Evropu Sarah-Jayne Williams. Na TED razgovorima, koji su također bili dio simpozija, bilo je govora o novim načinima kako da dijelimo ulicu koristeći društvenu mobilnost i susrećući se sa sadašnjim i budućim izazovima života u gradovima.

Ford je također predstavio inovacije osmišljenje za gradove budućnosti poput servisa za dijeljenje bicikala, hibridna dostavna vozila, nove mobilne aplikacije kao FordPass i pametne klupe sa Wi-Fi mrežom i stanicom za punjenje mobilnih uređaja.