|

Ferrari zabilježio rekordnu prodaju u 2011. godini

Ferrari zabilježio rekordnu prodaju u 2011. godini
0
S
SRNA
20.2.2012. u 13:37
6
komentara
0

dijeljenja
Ferrari zabilježio rekordnu prodaju u 2011. godini
Italijanski proizvođač luksuznih automobila Ferrari zabilježio je rekordnu prodaju u 2011. godini, s prihodom većim od 2,3 milijarde eura, usprkos teškoj ekonomskoj situaciji.
"Možemo biti sasvim zadovoljni", izjavio je predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo, naglašavajući da su ti rezultati postignuti zahvaljujući novim ulaganjima uprkos teškoćama s kojima se suočava privreda Evrope.

Ukupan prihod kompanije porastao je prošle godine 17 posto, od prodaje oko 7.200 sportskih automobila u svijetu, javila je italijanska novinska agencija "Ansa".

Uprava Ferrarija procjenjuje da će isporuke nastaviti rasti u narednom periodu i da će se proširiti na 58 zemalja od Azije do Južne Amerike, iako se može očekivati usporavanje rasta prihoda na tradicionalnim tržištima kao što su Evropa i Sjeverna Amerika zbog finansijske krize.

Ferrari je prošle godine prodao oko 500 automobila samo u Kini, što je za 300 više nego 2010. godine. Kina će, kako se procjenjuje, tako biti treće po veličini tržište italijanske kompanije, poslije Amerike i Njemačke.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...