Dodatak kolekciji
36

Ferrari 812 Competizione je novi automobil u garaži Charlesa Leclerca

D. B.
Vozač F1 ekipe Scuderia Ferrari, Charles Leclerc, dodao je još jedan Ferrarijev model u svoju kolekciju.

Riječ je o modelu Ferrari 812 Competizione A, što znači "Aperta", verzija superautomobila s V12 motorom koja ima sklopivi krov.

Video objavljen na YouTube kanalu Restricted Spotter Monaco prikazuje Leclerca kako preuzima ključeve novog automobila lakiranog u unikatnu Bianco Ondo Marina Opaco boju, specijalnu nijansu bijele boje s mat završnom obradom, koja je kombinovana sa svijetlom nijansom plave.

Ova boja je viđena na još jednom automobilu, a to je Tailor Made Ferrari Monza SP1, koji je u vlasništvu privatnog kolekcionara iz Dubaija.

Osim unikatne boje. Leclercom 812 dolazi s elementima "ogoljenog" karbona, što se primarno odnosi na haubu, prednji lip spojler, pragove i stražnji branik. Sve to naglašava bijela linija koja označava ivice. Set felgi s krakovima u obliku slova "V" je u crnoj boji.

Automobil nosi i naljepnice s brojem 16, koji Leclerc koristi u Formuli 1.

Leclerc je drugi najplaćeniji vozač Formule 1 nakon Maxa Verstappena, tako da uopće nije čudo što posjeduje superautomobile. U njegovoj garaži je crni Ferrari 488 Pista s crvenim i bijelim linijama koje predstavljaju zastavu Monaca. Čini se da je upravo Pista njegov izbor za svakodnevne obaveze.

Leclercov timski kolega, Carlos Sainz, svoj modificirani 812 Competizione preuzeo je ranije ove godine te je napokon zamijenio Volkswagen Golf koji je kao poklon za 18. rođendan dobio od svojih roditelja.