|

Felix Baumgartner u Audiju R8 na trci 24-sata Nürburgringa

Felix Baumgartner u Audiju R8 na trci 24-sata Nürburgringa
0
Klix.ba
10.3.2014. u 18:57
7
komentara
0

dijeljenja
Felix Baumgartner u Audiju R8 na trci 24-sata Nürburgringa
Ekstremni sportista Felix Baumgartner se nakon njegovog skoka iz stratosfere u 2012.godini predaje sljedećem velikom izazovu na legendarnoj stazi Nürburgring. Austrijanac je dobio licencu za trku i biće trkaći vozač sa timom Audi Race Experience na Nürburgringu.
Audi Race Experience omogućuje sportski orijentisanim kupcima Audija ulazak u trkaći sport. Još nikad program, koji se bavi sa Audi driving experience-om od 2010.godine, nije imao tako jednog prominentnog vozača. "To je fantastično, da je ove godine počela saradnja sa Felixom Baumgartnerom“, raduje se Klaus Demel, vođa tima Audi Driving Experience. "Kao ekstremni sportista Felix Baumgartner je oduševio milione fanova u čitavom svijetu sa svojim odvažnim, promišljenim i tehnički ekstremno zahtjevnim akcijama. Sad ga mi vodimo u naš sport, nudimo mu sa našim timom profesionalnu okolinu i već smo veoma radoznali za ovaj novi, zajednički izazov.“

Baumgartner je već kao gost na Cup trkama Volkswagena prošlih godina sakupio sporadična iskustva na trkama. Velike razlike u sezoni 2014.: Sa Audijem R8 LMS Ultra na raspolaganju mu je čisto rasni GT3 trkaći automobil sa 570 KS. Četrdesetčetverogodišnjak će imati obiman program pripreme, prije nego 21/22 juna starta na 24 satnoj trci na Nürburgringu. Njegove timske kolege nisu manje prominentne: Petostruki Le Mans pobjednik Frank Biela (Njemačka), trostruki Le Mans pobjednik Marco Werner (Njemačka) kao i specijalist za GT i sportske automobile Pierre Kaffer (Njemačka) na njegovoj su strani kao kolege.

"Ovaj zadatak je totalno napet i ja se radujem što ću voziti trku sa Audijem,“ kaže Felix Baumgartner . „ Na prvim testnim vožnjama u Audiju R8, registrovanom za saobraćaj, ja sam upoznao Nürburgring, a i sa Audijem R8 LMS Ultra ja sam na raznim dionicama vozio nekoliko kilometara. Ovaj zadatak ja svrstavam u najveće projekte u mom životu. Okolina je perfektna, raspoloženje odlično i ja se odlično osjećam. Ali jasno je također i to da u principu ja počinjem od nule, jer ova vrsta sporta je nova za mene.“

Tim će na 24 satnoj trci koristiti R8 LMS Ultra, čija je posada već potvrđena. Prošle godine su Dominique Bastien (USA), Rahel (CH) i Christian Bollrath (D) činili tim. Prvi put Christian Frankenhout (NL) pomaže Audi Race Experience kao vozač.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...