Auto na struju
0

Elon Musk objavio kratki klip novog Teslinog Modela 3

Klix.ba
Direktor kompanije Tesla Elon Musk predočio je znatiželjnicima tračak dugo očekivane konačne izvedbe pristupačnog električnog vozila Model 3.

Musk je u petak putem Twittera objavio video koji ne traje duže od šest sekundi, a u njemu se vidi Model 3 prilikom ubrzanja i kočenja. Kako je Musk napisao, riječ je o "kandidatu" odnosno o prototipu koji je proizveden u fabrici kako bi se testirao sam proces proizvodnje i koji najvjerovatnije predstavlja konačan izgled automobila.

Podsjećamo, Tesla je predstavio prototip Modela 3 tokom 2016. godine te je izvjesno da će se dizajn i tehnički detalji vozila razlikovati od produkcijske jedinice.

Tesla bi u julu mogao početi masovnu proizvodnju električnog automobila čija će početna cijena biti 35.000 dolara. Plan je proizvesti 5.000 automobila sedmično, dok je plan proizvodnje u 2018. godini 10.000 vozila sedmično.

Da su velike pripreme za početak masovne proizvodnje u toku pokazuje i dodatna injekcija kapitala u obveznicama i dionicama u iznosu od blizu 1,2 milijarde dolara.