NAIAS
0

Električni Fićo stiže na američko tlo

Sarajevo-x.com
Po prvi put će Chrysler na američkom tržištu predstaviti cjelokupnu liniju Fiata 500 na predstojećem North American International Auto Showu, uključujući 500C i 500 Abarth, ali će najinteresantnija biti pojava električne verzije 500.

Prema izvorim magazina Autoweek, bez obzira na promociju, italijanski proizvođač Fiat nema namjeru u skoroj budućnosti prodavati električni model u SAD-u.

Chrysler je odbio zvanično govoriti o tome šta će biti predstavljeno na sajmu automobila, a portparol kompanije, Gualberto Ranieri je rekao da neće održavati press konferenciju jer nemaju pokazati ništa novo.

Još jedno iznenađenje moglo bi biti predstavljanje Lancia Delte sa Chryslerovom maskom. Iako ovaj model nije dio linije koja će se u budućnosti ponuditi američkim kupcima, NAIAS je savršena prilika da kompanija vidi kako će potencijalni kupci reagirati na mutanta Lanciae i Chryslera. Kako navode određeni izvori, direktor obje kompanije Sergio Marchionne planira polako, ali sigurno potpuno ujediniti dva branda.