Nijemci oborili svjetski rekord
0
Električni Audi A2 prešao 600 km bez punjenja
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ebite se braco arapi propadoste vi brzo z koju deceniju a i vi iz londona i njujorka što diktirate cijenu nafte
Već postoji mogućnost promjene baterija by Renault http://batteryblog.info/renault-has-invented-inter-changeable-battery-of-electric-car/ http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Fluence_Z.E. \"the battery uses a \"QuickDrop\" system that allows it to be quickly switched for a charged battery at a dedicated battery exchange facility\" http://autoklub.jutarnji.hr/vozili-smo-renault-fluence-z-e----za-prelazak-100-km-treba-izdvojiti-tek-2-eura-/846297/
Zivjela sturuja, zivio Tesla...
Ma eno neki dan gledam na RTL-u neki Hrvat sebi uspio napraviti motor koji vrsi razdvajanje vode na hidrogen i oksigen, ide auto k\'o pišta s litrom vode. Stvar je samo naftnih lobija koji vladaju autoindustrijom zasto se takav motor ne patentira i serijski ne proizvodi, jer je u pitanju ogroman novac od eksploatacije nafte.
a sta ako \"zamjenis\" baterije na pumpu (kao sto ima auto na plin) :)) Sad samo zavisi kolike su te baterije u atutomobilima
Što se tiče ekologije elektro pogon je daleko ispred ali ima jedan nedostatak a to je punjenje baterija koje ni u kom slučaju nemože trajati kratko kao točenje benzina.Pogon vodonikom SUS motora je budućnost,potpuno ekološki čisto,na izduv izlazi obična voda,praktično neograničena koičina goriva,jedino i dalje skupa tehnologija ali i to će vremenom biti prevaziđeno.
Jarane, kada to zaživi (a proće još dosta vremena) umjesto benzinskih stanica, imat ćeš stanice koje napajaju vozilo strujom, koje ćeš takodje plaćati. :) Isto ti se hvata što se para tiče, jedina prednost će biti manjak zagađenja.
Je... mi se tko će prije Švabe ilki Kinezi samo da naprave i da već jednom odjb sve ove stanice gdje sipam gorivo i ostavljam pare i pare... ŽIVJELA STRUJA!!!
svabo je vrh! sto nas nisu oni kolonizirali, nego ovi pakasi turci i austrijanci.
Svabo bog i batina kao i uvijek!
allahuekber
nije \"BMV\" nego \"BMW\" \"kompanija \"BMV\" i vodeći\" C C C
Nauka narodu .