auto
29

Elegantni Mercedes C300 Coupe 2017 plijeni pažnju

Klix.ba
Novi Mercedes C300 Coupe za 2017. godinu definitivno odiše jedinstvenim stilom, što je njegova glavna karakteristika. Model ima 241 konjsku snagu, četverocilindrični motor, a osnovna cijena je 43.000 dolara.

Novi model C klase za 2017. godinu je veći od svog prethodnika, što je djelimično urađeno iz zbog dizajna ali i zbog unutrašnjeg prostora. Prostor između točkova produžen je za dodatnih 7,8 centimetara, što novu mercedesovu C klasu čini modernijom, izražajnijom i skupljom varijantom u odnosu na prethodnike.

Ipak, za neke iako atraktivan model C300 Coupe nije toliko privlačan kao standardna mercedesova limuzina C klase, iz koje je izveden. Tome naročito doprinosi dizajn s dvoja vrata, čime se nova sportska varijanta razlikuje od uobičajenih modela s četvera vrata.

Novi Mercedes C 300 Coupe brzinu od 100 kilometara na sat razvija za nešto manje od šest sekundi, sa sedmostepenim automatskim prenosom brzine.

Ono što je također zanimljivo za novi model, koji će se u prodaji naći već ovog proljeća su elektronski podesivi amortizeri, koji se mogu podešavati u zavisnosti od raspoređenosti težine u unutrašnjosti automobila.

Mercedes će ponuditi osam različitih izbora motora za novu C klasu u Evropi, ali iz kompanije Mercedes još uvijek nisu otkrili zbog čega je razlika u okvirnoj cijeni za osnovni model od 40.000 dolara i 70.000 dolara za AMG C63 model koji će biti u prodaji u SAD-u.