{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobar početak za novu Sonatu

S
5.6.2010. u 20:23
0
10
Dobar početak za novu Sonatu
0
Dobar početak za novu Sonatu
Potpuno novi model Hyundai Sonate u SAD značajno je pomogao postizanju najboljeg tromjesečnog rezultata prodaje otkada je Hyundai došao u SAD prije 20 godina.
Samo u martu je prodano 47.002 vozila od kojih je 40% novih Sonata iako je prodaja ovog modela počela tek polovinom februara. Ovim uspjehom u 2010. godini Sonata se popela na četvrto mjesto najprodavanijih porodičnih limuzina srednje veličine i to u segmentu koji je definitivno najkonkurentniji u Americi. Ovim prodajnim rezultatima pomoglo je i to što je na uporednom testu ugledni Car & Driver magazin ocijenio Sonatu boljom od Honde Accord i Subaru Legacy-a, dok ju je US News označio kao najdostižniji model u ponudi, a dnevni list US Today proglasio je ubjedljivo najboljim automobilom na paralelnom testu osam različitih porodičnih limuzina. Obzirom da Hyundai planira postupan početak prodaje nove Sonate i u Evropi, tržišni i analitičari evropskih vodećih automobilskih brandova i novinari pažljivo prate događanja preko "velike bare" procjenjujući razloge takvog iznimnog interesa za model koji do nedavno zauzimao jedno od poslednjih prodajnih mjesta i bio skoro najjeftiniji a sada se prodaje malo ispod cijene konkurencije.


Čini se da je Hyundai prevrnuo svaki kamen u potrazi za rješenjima koja će mu obezbjediti dizajn i performanse koje i Evropljani cijene. Podsjećanja radi, tržište SAD-a jeste najzahtjevnije tržište u svijetu, stoga predviđanja o velikom uspjehu Sonate u Evropi nisu slučajna. Po reakcijama evropskog tržišta na novu Sonatu krajem ove godine saznat će se da li je Hyundai ponovo pogodio metu na Starom kontinentu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: