auto
0

Clio III automobil godine u Hrvatskoj

Renault/AUTO Online
Clio III proglašen je hrvatskim automobilom 2006. godine, čime je Renault već četvrti put u Hrvatskoj osvojio Zlatni volan.

Hrvatski žiri od 11 specijaliziranih novinara Zbora automobilskih novinara proglasio je Clio III automobilom 2006. godine i dobitnikom Zlatnog volana. Na kraju glasovanja Clio III je osvojio ukupno 72 boda, ispred drugog mjesta koji dijele Citroen C1/Peugeot 107/Toyota Aygo sa 60 bodova i trećeg mjesta koje je zauzeo Alfa Romeo sa 43 boda. U konkurenciji za naslov HR auta 2006. godine ušlo je ukupno 6 finalista. Clio III je Renaultu ove godine donio dvostruku pobjedu, jer je također osvojio priznanje Europskog automobila godine 2006. od strane žirija od od 58 specijaliziranih novinara iz 22 europske zemlje.

Clio III je redefinirao standarde kategorije malih vozila zahvaljujući izražajnom dizajnu, iznimnoj prostornosti, vrhunskim dinamičnim funkcijama i zamjetnoj kvaliteti krajnje obrade i materijala. Ovaj je automobil osvojio 5 zvjezdica na Euro NCAP crash testovima, čime je također potvrdio vodeće mjesto Renaulta po pitanju sigurnosti. Prodaja Clija III u Hrvatskoj je započela sredinom listopada i izvrsno je prihvaćen, o čemu svjedoče vrlo pozitivni prvi rezultati prodaje.

Renault je tako četvrti put u Hrvatskoj osvojio prestižni naslov HR Auta godine nakon Renaulta Lagune (1995), Renault Megana (1997), Renault Megana II (2003.)