Nakon sedam godina
18

Clarkson, Hammond i May snimili posljednju epizodu showa "The Grand Tour"

D. B.
Poznati voditelji Jeremy Clarkson (63), Richard Hammond (52) i James May (60) snimili su posljednju epizodu automobilističkog showa "The Grand Tour", koja se prikazuje na Amazon Primeu sedam godina.

Oni su se nedavno vratili sa snimanja specijala u Zimbabveu, koji će biti emitovan naredne godine. Navodno, analiziraju se opcije za novu "inkarnaciju" emisije.

Slavni trojac je počeo snimati "The Grand Tour" nakon napuštanja BBC-a 2015. godine, gdje su vodili show "Top Gear".

Ove informacije dolaze nekoliko dana nakon što je saopćeno da se ni pomenuti "Top Gear" više neće snimati, a ta odluka je donesena poslije teške nesreće koju je doživio voditelj Andrew Flintoff.

Clarkson, Hammond i May su počeli zajedno snimati "Top Gear" 2003. godine, no uprkos popularnosti šriom svijeta, bilo je i kontroverzi. Clarkson je napustio show nakon što je udario producenta tokom svađe zbog dostupnosti tople hrane tokom snimanja. Kasnije se izvinio.

Međutim, Hammond i May su otišli nakon njega te ih je odmah angažovao Amazon. Podaci su pokazali da je prva sezona showa "The Grand Tour" iz 2018. godine bila najgledanija od svih Amazon Original serija.

Voditelji su radili i na drugim Amazonovim serijama.