{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Citroën C4 Cactus osvojio nagradu za dizajn u New Yorku

Klix.ba
3.4.2015. u 14:00
48
12
Citroën C4 Cactus osvojio nagradu za dizajn u New Yorku
48
Citroën C4 Cactus osvojio nagradu za dizajn u New Yorku
Citroën C4 Cactus osvojio je nagradu za najbolji dizajn godine (2015. World Car Design of the Year) u okviru međunarodnog Salona automobila u New Yorku.
Tu je nagradu žiri "World Car Of The Year" dodijelio automobilu koji je svojim dizajnom obilježio godinu, kršio dosadašnja pravila te ponudio odvažan i inovativan dizajn. C4 Cactus svojim je prednostima te optimističnim, estetskim i funkcionalnim dizajnom uspio prikupiti većinu glasova. Tim je međunarodnim priznanjem odana počast odvažnosti dizajna marke Citroen.

Alexandre Malval, direktor dizajna marke Citroen, imao je čast primiti nagradu "2015 World Car Design Of The Year” koju je C4 Cactus osvojio u okviru međunarodnog Salona automobila u New Yorku. Tom se nagradom, koju dodjeljuje žiri "World Car Of The Year”, svake godine odaje počast novom automobilu najinovativnijeg dizajna koji krši dotadašnja pravila. Prava alternativa tradicionalnim limuzinama, C4 Cactus odvažan je automobil s jedinstvenom osobnošću koja je istovremeno moderna i optimistična. Pri dizajniranju modela C4 Cactus cilj je bio spojiti funkcionalnost i estetiku. Njegov se dizajn sastoji od čistih i glatkih površina kojima prevladavaju izražajni grafički elementi od kojih svaki ima svoju funkciju, poput Airbump umetaka i svjetlosnog potpisa.

Ovom je velikom nagradom upotpunjen niz od preko 30 međunarodnih naslova koje je C4 Cactus primio od svog lansiranja. Osim ovog priznanja stručnjaka, i javnost je odala priznanje i pokazala svoje oduševljenje s već više od 60.000 kupaca koji su u Evropi naručili C4 Cactus.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: