Ima novu ulogu
37

Češka policija zaplijenila Ferrari 458 Italia i dodala ga svojoj floti

D. B.
Poznato je da kriminalci trošeći ilegalno stečen novac često kupuju luksuzne i snažne automobile koje im policija nerijetko zaplijeni ili čak uništi, a upravo to se dogodilo u Češkoj.

Policija Češke Republike je zaplijenila Ferrari 458 Italia, ali umjesto da ga uništi kao što to čini vlada Filipina, dodala ga je svojoj floti.

Ferrari 458 Italia je dobio policijsko ruho te je stavljen u službu. Koristit će ga specijalni odjel za nadzor koji ima nadležnost širom zemlje, a vozit će ga specijalno obučeni policijski službenici.

Type F142 će se koristiti "protiv agresivnih vozača na češkim autoputebima, u potjerama za ukradenim vozilima, kao i za nadzor lokacija na kojima su prijavljeni tuning događaji. Policija je potrošila oko 14.000 eura na modificiranje automobila, kao i nešto više od 5.000 eura kako bi se automobil pripremio za korištenje jer je bio parkiran deset godina. U trenutku kada je zaplijenjen, prešao je svega 2.000 kilometara.

Modifikacije uključuju novi izgled karoserije, kamere, radio, specijalnu svjetlosnu signalizaciju, radar i drugo.

Ipak, Ferrari 458 Italia nije najvredniji automobil koji je zaplijenila policija. Prošle godine je zaplijenjeno gotovo 900 automobila, većina ih je prodana, a sredstva su iskorištena za pokrivanje štete nastale kršenjem zakona.

Automobil pokreće 4,5-litarski atmosferski V8 motor koji razvija 562 KS i 540 Nm obrtnog momenta, koji je uparen sa sedmostepenim automatskim mjenjačem s duplim kvačilom.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne su 3,4 sekunde, a maksimalna brzina je veća od 325 km/h.