|

Božić je uranio za Sir Alexa Fergusona

Božić je uranio za Sir Alexa Fergusona
8
Klix.ba
19.12.2012. u 08:54
9
komentara
8

dijeljenja
Dok je Sir Alex Ferguson glasan na medijskim konferencijama, na terenu i u svlačionici, ovog bi se Božića mogao provesti pored vas, a da ga uopće ne primijetite.

Naime, Sir Alex je u sklopu ugovora o partnerstvu svog kluba sa svjetskim proizvođačem automobila dobio električno vozilo s produženim dosegom – Chevrolet Volt. Volt može prijeći do 80 km bez benzina i štetnih emisija, posve nečujno, a zatim se uključuje ugrađeni generator i produžuje doseg za daljnjih 500 km.

Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson rekao je: "Mislim da je Volt jednostavno fantastičan. Ima ga jedan moj prijatelj iz SAD-a i neprestano priča o Voltu, pa kad mi se pružila prilika, rekao sam 'Može, isprobat ću ga' jer je to zaista automobil budućnosti. Vrlo sam zadovoljan Voltom."

Chevrolet Volt dostupan je na najvećim evropskim automobilskim tržištima i među mnogim je nagradama osvojio i titulu evropskog automobila 2012. godine. Volt može prijeći do 80 km pomoću strujom posve napunjene 16,5-kilovatsatne litij-ionske baterije. Kad se Voltova baterija isprazni, neprimjetno se uključuje generator na benzinski pogon i produžuje vozni doseg za dodatnih 500 km (uz potpuno napunjen rezervoar).

Otkad je vozilo u prodaji na američkom tržištu, a ovog će se mjeseca tome navršiti dvije godine, vlasnici Chevrolet Volta u SAD-u zajedno su prošli ukupno više od 160 miliona kilometara.

Prosječni vlasnik Volta više od 65% vremena vozi u čistom električnom načinu rada za koji je ovaj automobil i stvoren, a benzinski generator koristi samo na dužim putovanjima. Uz redovno punjenje baterije vlasnici Volta voze u prosjeku 1.448 km, ili mjesec i pol, na jednom rezervoaru benzina.

Chevrolet je službeni automobilski partner Manchester Uniteda i postat će sponzor na majici kluba od sezone 2014./2015.


Igrači i drugi članovi tima dobit će Chevroletove automobile kao dio partnerskog ugovora između kluba i kompanije General Motors. Među njima su bivši svjetski prvak i legenda Manchester Uniteda Sir Bobby Charlton, koji je dobio Chevroletov sedmerosjed Captivu.

Sir Bobby je izjavio: "Sa svakim novim automobilom dobivate malo uzbuđenja, a ovaj je automobil zaista uzbudljiv. Uživat ću vozeći ga zavojitim cesticama i mostićima kraja u kojem živim. A budući da ovo vozilo ima pogon na sve kotače, mogu lako sve vidjeti sa uzvisine. Divno je. Automobil je prvoklasan i vrlo sam zadovoljan njime."
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...