Za ljubitelje manuelca
3

BMW predstavlja Z4 Pure Impulse i vraća ručni mjenjač u ponudu

A. M.
BMW je predstavio novo posebno izdanje modela Z4. Nazvano je Pure Impulse i između ostalog u svom ruhu donosi 6-stepeni ručni mjenjač. Međutim, uz novi trend na tržištu ručni mjenjač u paketu "Handschalter" zahtijeva doplatu od 3.400 eura.

Bavarski proizvođač predstavio je novo posebno izdanje roadster modela BMW Z4, posvećeno ljubiteljima starog dobrog ručnog mjenjača. Ovo izdanje zove se Pure Impulse i temelji se na verziji kabrioleta M40i. Novost koju donosi ovo izdanje je 6-stepeni ručni mjenjač, razvijen posebno za ovaj model. Ovo je prvi put da je motor Z4 M40i spojen na takvu mjenjačku kutiju.

Budući da se temelji na verziji M40i, ispod haube Z4 Pure Impulse nalazi se 3,0-litreni motor sa 6 cilindara u nizu koji razvija 340 KS i 500 Nm momenta. U novoj konfiguraciji s ručnim mjenjačem, novi Z4 Pure Impulse ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,6 sekundi, što je samo 0,1 sekundu sporije od modela opremljenih 8-stepenim Steptronic automatskim mjenjačem. Naravno, kao i kod ostalih verzija, snaga se prenosi na zadnje točkove.

Uz njih, novi BMW Z4 Pure Impulse dobiva dvije nove vanjske nijanse: Frozen Green Metallic (ekskluzivno za evropsko tržište) i Sanremo Green Metallic (samo za američko tržište). Posebno izdanje također dobiva 19-inčne prednje i 20-inčne zadnje točkove, kao i vizuelni paket Shadowline s crnim detaljima na rešetki, amblemima i poklopcima retrovizora. U unutrašnjosti, nove su presvlake od goveđe kože Vernasca s crnim kontrastnim šavovima.

Osim ručnog mjenjača, BMW Z4 Pure Impulse također dobiva neke tehničke promjene koje se vežu uz paket "Handschalter" (ručni mjenjač). Adaptivni M ovjes je revidiran, zahvaljujući novim oprugama sprijeda i straga, kao i posebnom ojačanom setu stabilizatora. Elektronsko mapiranje za zadnje amortizere također je ponovno podešeno, kao i mapiranje za varijabilno sportsko upravljanje.

Proizvodnja novog BMW-a Z4 Pure Impulse započet će u martu. Novi model bit će dostupan isključivo u Evropi i SAD. Međutim, novi trend na tržištu zahtijeva doplatu za ručni mjenjač od 3.400 eura kod nove M40i izvedbe, dok će osnovna verzija Z4 sDrive30i zadržati isključivo automatski mjenjač.

Vezani članci