Širenje ponude
6

BMW-ovi M SUV-ovi možda dobiju i Competition paket

Klix.ba
U BMW-u razmišljaju da uz buduće modele X5 M i X6 M uskoro ponude i Competition paket s kojim bi već izrazito brzi SUV-ovi bili još uvjerljiviji.

S aktuelnim modelima X5 M i X6 M kupac može računati na 4,4-litarski V8 biturbo motor koji nudi 575 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, što bi trebalo biti više nego dovoljno u kategoriji SUV-ova. Međutim, u BMW-u su blizu odluke da uz svoje najsnažnije SUV-ove u budućnosti ponude i Competition paket s kojim bi bili još snažniji i brži.

Uz Competition paket, koji je BMW do sada opciono ponudio s modelima M3 i M4, X5 M i X6 M dobili bi dodatne konjske snage, drugačije točkove, snažnije kočnice, novi izduvni sistem i adekvatno rekalibriran ovjes, a za eventualnu odluku BMW-a pojedini već "krive" predstojeći Lamborghinijev SUV Urus koji "igru" podiže na viši nivo.

Prvi čovjek BMW-ovog M odjela Frank van Meel na Sajmu automobila u Los Angelesu izjavio je da će opcioni Competition paket u budućnosti vjerovatno biti proširen na pojedine SUV-ove, a u priči je spomenuta naredna generacija modela X5 (čije je predstavljanje zakazano za ljeto) i X3.

Prije toga, Competition paket ponudit će se u kombinaciji s BMW-om M5 koji već u standardnom izdanju nudi 600 KS i 750 Nm obrtnog momenta, a razlog za uvođenje još snažnije verzije mogao bi biti i Mercedes-AMG E63 S koji pokreće 4-litarski V8 biturbo motor sa 612 KS.

Vezani članci