Nova saradnja
10

BMW i Kith će napraviti samo sedam primjeraka specijalnog modela i4 M50

D. B.
Kompanija BMW i modni brend Kith su se ponovo udružile na zanimljivom projektu koji je ovog puta baziran na električnom modelu i4.

Godine 2020. su ove dvije kompanije predstavile M4 Competition koji je nosio Kithovu oznaku, a sada su zajednički poradile na električnom modelu i4 M50 koji je doživio modni preobražaj.

Osnivač Kitha, dizajner Ronnie Fieg, osmislio je novi izgled transformaciju modela u saradnji s BMW-om. Karoserija je lakirana u specijalnu Vitality zelenu boju, dok se Kithovo ime "stopilo" s tradicionalnom M oznakom. Također, Kithova Vitality zelena boja je logotipa na poklopcu motora.

Nova saradnja pomenutih kompanija uključuje i unikatni BMW 1062 Elektro iz 1972. godine, odnosno klasičnom modelu koji je elektrificiran i koji posjeduje bateriju kompanije Fieg. Unikatni automobil odaje počast za dva električna primjerka modela 1062 koji su debitovali tokom Olimpijskih igara u Minhenu 1972. godine.

Klasik nije na prodaju, no i BMW i4 M50 by Kith će biti izuzetno rijedak s obzirom da kompanije planiraju ponuditi samo sedam primjeraka. Prvi će biti prodan na aukciji, dok cijena ostalih nije poznata.