|

BMW AG proširuje saradnju sa Preventom

BMW AG proširuje saradnju sa Preventom
0
S
Sarajevo-x.com
21.12.2011. u 16:18
1
komentara
0

dijeljenja
BMW AG proširuje saradnju sa Preventom
Početkom sljedeće godine Prevent u Bosni i Hercegovini planira ući u novi projekt proizvodnje automobilskih presvlaka za prvu ugradnju za modele BMW L6 i BMW L7.
Visoka delegacija BMW AG-a posjetila je u protekla dva dana proizvodne pogone Preventa u Zenici i Visokom kako bi se iz prve ruke upoznala sa poslovnim aktivnostima i procesima u ovoj kompaniji te dogovorila proširenje poslovne saradnje.

Trenutno se u Bosni i Hercegovini proizvode presvlake za ručicu ručne kočnice u BMW-ovim vozilima. U pratnji vodećih ljudi Preventa, gosti su obišli pogone u Zenici, gdje se trenutno šiju tekstilne presvlake za modele Audi Q5, VW Passat, VW Turan i VW Golf, kao i krojačnicu tekstila u Visokom, na lokaciji Topuzovo Polje.

BMW godišnje proizvede oko 1, 4 miliona automobila od čega je najveći broj namijenjen za evropsko trzište. Lider u proizvodnji automobilskih presvlaka, Prevent grupacija je partner renomiranih svjetskih proizvođača automobila. Proizvodni pogoni u Bosni i Hercegovini predstavljaju većinski dio proizvodnje ove kompanije što pokazuje strateško opredjeljenje za razvoj bh. privrede. Prevent grupacija je vodeći bh. izvoznik sa više od 430 miliona KM, a pored kože i automobilskih presvlaka proizvodi kočione diskove, zaštitnu opremu i brodove.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...