auto
0

Prevent BiH proizveo novih milion garnitura auto presvlaka

Sarajevo-x.com
Milionita garnitura automobilskih presvlaka proizvedena je u Preventovim proizvodnim pogonima u Goruši kod Visokog. Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata.

Uposlenici i menadžment Preventa zajedno su svečano obilježili proizvodnju milionite garniture u proizvodnim pogonima u Goruši.

''Ovo je drugi put da smo uspjeli tokom jedne godine sašiti milion garnitura autopresvlaka. Veoma smo sretni i ponosni na našu kompaniju, koja je u ovom trenutku pozitivan primjer za bh. ekonomiju'', ističe Kenan Nalbantić, direktor Prevent Sarajeva, te dodaje, “Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je renomirani dobavljač automobilskih presvlaka za svjetske proizvođače automobila. Radi se o vrlo zahtjevnim kupcima i sve mora biti u skladu sa veoma strogim standardima za kvalitet i proizvodnju. Ovo današnje obilježavanje je dokaz da smo u prethodnom periodu bili u mogućnosti ispoštovati te norme, a istim tempom nastavljamo i u budućnosti“.

Nalbantić je tokom ceremonije izrazio posebnu zahvalnost svim uposlenicima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Prevent u Bosni i Hercegovini zapošljava oko 4.800 ljudi, a svoje proizvodne pogone ima u Visokom, Zenici, Goraždu, Jelahu i Vogošći. Na ovim lokacijama Prevent proizvodi kožne i tekstilne presvlake i kočione diskove za automobilsku industriju, izrađuje zaštitne rukavice i drugu zaštitnu opremu te proizvodi gumene čamce. Preventova kožara u Visokom je najmodernija kompanija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi.

Milionita garnitura autopresvlaka namijenjena je za model Passat B7, na kojem je zabilježeno najveće povećanje u izvozu u odnosu na prošlu godinu. Koža za presvlake Passat B7 proizvodi se u Prevent Leatheru u Visokom što ovaj model čini ekskluzivnim proizvodom iz Bosne i Hercegovine.

''Prošle godine milionitu garnituru smo sašili u našim proizvodnim pogonima u Zenici. Ovog puta je to Visoko i ja sam sretan zbog toga. Naš najveći potencijal su naši zaposlenici koji svakog dana marljivo rade i zbog kojih postižemo zapažene rezultate poslovanja. Moja zahvalnost i čestitke su upućene njima“, izjavio je Nermin Kraljić, vođa proizvodne lokacije u Goruši.