auto
0

BIHAMK obilježava 61. godišnjicu postojanja

FENA
Bosanskohercegovački auto-moto klub – BIHAMK u subotu će u Sarajevu svečanom skupštinom obilježiti 61. godišnjicu, odnosno Dan BIHAMK-a, 7. februar.

Ova najmasovnija organizacija motoriziranih građana BiH, tokom ceremonije, dodijelit će i tradicionalna godišnja priznanja – zlatne i srebrene plakete i značke, kako zaslužnim kolektivima, tako i pojedincima za doprinos u ostvarivanju programskih ciljeva i zadataka BIHAMK-a.

Kako je istaknuo danas u Sarajevu na konferenciji za novinare predsjednik Upravnog odbora BIHAMK-a Ibrahim Koluder, ova organizacija je veoma uspješno okončala 2006. godinu i ostvarila stopu rasta članstva od 25 posto, tako da trenutno ima16.436 članova, od kojih su gotovo njih 15.000 automobilisti.

BIHAMK-ova Služba za pomoć na cesti u 2006. pružila je 33.137 intervencija, što, prema riječima generalnog sekretara te organizacije Elmedina Bajramovića, dokazuje da je BIHAMK ostvario značajne rezultate u svim sferama svog djelovanja.

U ovoj godini , kako je najavljeno, BIHAMK će poduzeti niz aktivnosti koje treba da doprinesu poboljšanju usluga motoriziranih građana, započet će aktivnosti na rekonstrukciji i proširenju tehničkog centra na Ilidži, izgradnji tehničkog centra u Zenici, te Saobraćajno-edukativnog centra na Butmiru.