Samo 48 primjeraka
9

Bentley Continental Le Mans Collection sadrži dio pravog trkaćeg automobila

D. B.
Bentley je poznat po luksuznim automobilima, no ovaj brend ima i trkaći pedigre. Kompanija je na to podsjetila predstavljanjem specijalnog modela pod nazivom Le Mans Collection, koji proslavlja 20. godišnjicu pobjede na utrci 24 sata Le Mansa iz 2003. godine, kao i 100. godišnjicu legendarne utrke.

Le Mans Collection je dostupan kao Continental GT i Continental GTC, a inspirisan je trkaćim automobilom #7 Speed 8 koji je pobijedio na utrci prije dva desetljeća. Kao rezultat toga, specijalni model je lakiran u Verdant zelenu boju te sadrži Moonbeam liniju kao i matrix rešetku hladnjaka s brojem 7 u Arctica bijeloj boji.

Model sadrži i oznaku 24h kao i Backline te Styling specifikacije koje podrazumijevaju crne i karbonske komponente. Dio opreme su i crne 22-inčne felge koje "kriju" karbonske kočnice s crvenim kočionim kliještima.

Dizajn inspirisan utrkama nastavla se i u unutrašnjosti, sjedišta su presvučena kožom Dynamica mikrovlaknom, kao što je slučaj i s upravljačem. Kontrast prave Hotspur konac, sigurnosni pojasevi te specijalne pločice na pragovima. Unutrašnjost krase klavir crna i karbonska površina koje razdvaja hromirana linija.

Rotirajući ekran je promijenjen, a jedan dio sadrži ventil motora pobjedničkog Bentleya Speed 8 koji je trijumfovao na Le Mansu. Twin-turbo 4,0-litarski V8 motor je izvađen iz automobila nakon utrke i sačuvan, a sada su 24 od 32 ventila prepolovljena kako bi se kreiralo 48 artefakata za ovu ekskluzivnu kolekciju vrhunskih Grand Tourera.

Promijenjen je i 12-satni analogni sat koji je zamijenjen 24-satnim, a model također sadrži i šest vijenaca koji označavaju šest pobjeda na Le Mansu.

Model pokreće twin-turbo 6,0-litarski W12 motor koji razvija 650 KS i 900 Nm obrtnog momenta omogućavajući ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde te maksimalnu brzinu od 335 km/h.

Proizvodnja će biti ograničena na 48 jedinica, a cijena zasad nije poznata.