Ambasador brenda
1

Beckham pomogao u kreiranju personaliziranog Maseratija MC20 inspirisanog Miami Unitedom

D. B.
Slavni engleski nogometaš David Backham postao je ambasador Maseratija, a sada je pomogao kompaniji u kreiranju specijalnog modela inspirisanog njegovim klubom Miami United FC.

Beckham je odlučio ponosno pokazati svijetu svoju kreaciju.

"Oduvijek sam volio automobile, tako da je činjenica da sam učestvovao u dizajniranju i proizvodnji mog primjerka modela M20 kroz Fuoriserije program bila nevjerovatno iskustvo. Automobili su odraz individualnog ukusa, bez obzira da li se radi o modelu, boji ili malim detaljima unutrašnjosti", izjavio je Beckham.

Maserati MC20 Fouriserie Edition namijenjen Beckhamu je inspirisan njegovim nogometnim klubom Miami Unitedom. Zajedno sa Maseratijevim stručnjacima, Englez je kreirao autombil koji je inspirisan crnom i roze bojom sportske opreme pomenutog kluba.

Karoserija je lakirana u sjajnu crnu boju, a kontrast čine Maseratijevi logotipi na rešetki hladnjaka i C stubovima urađeni u mat crnoj boji. Maseratijevo ime nazad je također ispisano mat crnim slovima, dok je MC20 oznaka na vratima u pastelno roze boji kao i Brembo kočiona kliješta.

Ista tema se nastavlja i u unutrašnjosti gdje se nalaze koža i Alcantara u crnoj boji s roze koncem. Nasloni su presvučeni Alcantarom s laserskim graviranjem, dok su nasloni za glavu dobili trodimenzionalnu pastelno roze gravuru.

Na centralnom tunelu između sjedišta je personalizirana pločica s glossy-mat efektom. Pored Maseratijevog loga je ispisano "Maserati Fluiriserie" pastelno roze bojom, dok je na dnu aluminijski natpis "For David" (Za Davida).

"Ovo je bila sjajna saradnja s Maseratijevim timom i dizajnerima, kreirali smo unikatan automobil inspirisan mojim drugim domom, Miamijem, kao i mojim nogometnim klubom. Užitak je biti za upravljačem", zaključio je Beckham.