auto
4

Auto Show ovog vikenda u Tuzli

Klix.ba
Auto Media Group i Auto 4x4 Club organiziraju Auto Show koji će, u sklopu akcije"Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini“ koju realizira Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, biti održan od 21. do 24.04.2016. godine na Trgu Slobode u Tuzli.

Auto Show biti će organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička organizacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

U Svijetu, a posebno u nerazvijenim zemljama i zemljama u razvoju, godišnje, u saobraćajnim nezgodama pogine 1,3 miliona lica, a preko 50 miliona lica ostane trajno nepokretno ili zadobije povrede. Ovoj "crnoj" statistici Bosna i Hercegovina doprinosi sa najmanje 400 poginulih i 11.000 povrjeđenih lica godišnje, te zauzima neslavno posljednje mjesto u Evropi. Stopa smrtnosti u saobraćaju u BiH-a je tri puta veća nego u zapadnoevropskim zamljama.

Na Trgu Slobode u Tuzli bila bi izložena nova vozila, old timeri, trkaća vozila, bolidi Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Vezani članci