auto
0

Auto show, auto slalom i brdska auto trka ovog vikenda u I. Sarajevu

Klix.ba
Auto Media Group i Auto 4x4 Club organiziraju Auto Show koji će, u sklopu akcije "Sigurnost na cestama u Bosni i Hercegovini", biti održan od 17. do 19.06.2016. godine u Gradskom parku u Istočnom Sarajevu.

Auto show biti će organiziran u okviru “Akcije za sigurnost na cestama” koju sprovodi Svjetska automobilistička asocijacija (FIA) na osnovu Rezolucije Ujedinjenih nacija A/RES/64/255 od 10. maja 2010. godine, koja utvrđuje dokument UN - Deceniju akcije za sigurnost u saobraćaju na cestama 2011. - 2020. godine.

U Gradskom parku će biti izložena nova vozila, old timeri, trkaći automobili, bolidi formule i kartinzi za najmlađu populaciju, vozila i oprema saobraćajne policije i BIHAMK-a, te radari i ostala prateća oprema za kontrolu saobraćaja. Ućešće će uzeti i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za sigurnost u saobraćaju.

Za mališane će na pomenutoj lokaciji biti napravljen i mali poligon, gdje će im se u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama vezanim za sigurnost u saobraćaju.

U sklopu ove manifestacije biti će održana i auto slalom trka (18.6.) i Brdska trka (19.6.).