auto
0

Audi, Seat i Lamborghini proglašeni "najljepšim automobilima na svijetu"

ASA
Po drugi put u roku od dva mjeseca vozila sva tri člana Audi grupacije dobila su značajne nagrade.

Nagrade za “Najljepše vozilo na svijetu u 2004. godini” dodijeljena je od strane internacionalnog žirija koji se sastoji od dizajnera, historičara iz domena automobilizma i umjetnosti, te specijalizovanih novinara. Njihova odluka proglašena je u Milanu u Castellu Sforzescu.

Audi A6 proglašen je najljepšom velikom limuzinom svijeta, dok je Lamborghini Murcielago proglašen najljepšim supervozilom. SEAT Altea je, kao i Ferrari 612 Scaglietti dobila Specijalnu nagradu.

“Za mene su ove prestižne nagrade potvrda za to da naša strategija dizajna veoma uspješno funkcioniše” - rekao je Walter De Silva, istaknuti dizajner Audi grupacije.

“U okviru ove strategije, naši dizajneri uživaju veliku slobodu izražavanja. Na taj način Audi grupacija proizvodi inovativne i lijepe modele koji reflektuju individualan karakter Audi-a, Seat-a i Lamborghini-a. Trostruka pobjeda u Milanu uslijedila je ubrzo nakon nagrade Audi Trophy u oktobru. Te nagrade bile su zasnovane na izboru čitaoca njemačkog magazina Auto Zeitung, te su Audi A4, A6 i A8, Lamborghini Murcielago i SEAT Altea odnijeli pobjede u svojim kategorijama."