auto
0

Aston Martin V12 Vantage GT3 spreman je za 24 sata Nürburgringa

Klix.ba
Na spektakularnoj trci izdržljivosti, koja će se ovaj vikend voziti na legendarnoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife, Aston Martin će nastupiti sa svojim modelom V12 Vantage GT3.

U bojama Bilsteina, automobil će 24 sata voziti fabrički vozači Aston Martina: Darren Turner (Velika Britanija), Stefan Mücke (Njemačka), Allan Simonsen (Danska) i Pedro Lamy (Portugal). Automobil će pokretati modifikovana verzija 6-litarskog V12 motora koji razvija više od 600 KS.

Međutim, zbog važećih pravila trke snaga motora prigušena je na oko 550 KS. „Od našeg prvog nastupa koji smo 2006. imali sa V8 Vantageom, mnogo se toga promijenilo u statusu ove legendarne trke na kojoj će startovati više od 200 automobila. U čast obilježavanja stogodišnjice naše firme, spremili smo najjaču vozačku postavu do sada koja će se suočiti sa više od trideset konkurenata u klasi GT3, uz posebno snažne timove pojedinih njemačkih proizvođača automobila. Vjerujem da ćemo na kraju biti među najboljima“, kaže David King, direktor Aston Martin Motorsporta.