Velika strast
172

Amerikanac tokom života posjedovao 42 Volkswagenova automobila

D. B.
Ljubitelji automobila obično imaju omiljeni brend, a jedan od njih je Amerikanac Taylor Bryant koji je tokom svog života imao veliki broj Volkswagenovih modela.

Bryant je počeo s modelom Volkswagen Beetle, popularnom Bubom, koja je bila njegov prvi automobil. Od tada do danas je posjedovao čak 42 Volkswagenova automobil, a vjeruje da će i posljednji automobil koji kupi u svom životu također nositi VW oznaku.

Njegovu priču je ispričao Volkswagen u Americi, a počela je tako što je Bryant kao dječak iz Charlestona u Južnoj Karolini prilikom vožnje biciklom posjetio Volkswagenov salon i počeo učiti od uposlenika. Šest godina kasnije je kupio Bubu proizvedenu 1961. godine za 500 dolara nakon što se doslovno zaljubio u ovaj automobil vidjevši ga na semaforu. Uspio je uvjeriti vlasnika da mu je proda i tako je započeo svoju VW avanturu.

Vremenom je naučio dosta o automobilima te je se i školovao u tom pravcu, a dobio je i diplomu za automobilske tehnologije na Tehničkom koledžu Alken. Potom je 12 godina radio kao Volkswagenov tehničar, a u svom vlasništvu je imao različite modele njemačke kompanije, nekoliko primjeraka modela Golf, Jetta i Passat. Trenutno posjeduje Jettu iz 1999. godine te novih model iz 2017. godine, kao i Passat karavan proizveden 2004. godine.

Naredni Bryantov cilj je da kupi restaurirani Karman Ghia iz 1967. godine, kao i novi model Atlas jer mu treba više prostora za djecu i pse.

Njegova strast prema Volkswagenu je imala utjecaj na ostale članove porodice. Svojoj suprugi je kupio Golf kabriolet za petu godišnjicu braka, a prvi automobil njegovog sina je Jetta. Većina automobila su bili njegovi projekti jer ih je vremenom vraćao u život i prodavao kako bi skupio sredstva za nove projekte.