Ima najskuplji ukras
29

Amerikanac iskoristio McLarenov bolid kao novogodišnju dekoraciju

D. B.
Novogodišnji praznici su sve bliže, tako da mnogi ukrašavaju svoje domove lampicama i drugim nakitom, ali je jedan Amerikanac "prekucao igricu".

Riječ je o Jeffu Mooradu, direktoru baseball tima Arizona Diamonbacks, koji je također dio investicijske grupe u čijem vlasništvu je barem 15 posto McLaren Racinga. On je već spreman za predstojeće novogodišnje praznike, a njegov najskuplji ukras zapravo je autentični McLarenov bolid iz Formule 1.

Navodno, bolid bar djelomično pripada Mooradu.

"Razgovarao sam sa ženom koja živi u toj kući. Rekla mi je da se radi o bolidu iz 2017. godine, koji nosi ovogodišnju livreju. Njen suprug je povezan s McLarenom. Dodala je da će bolid biti transportovan u Los Angeles u januaru", tvrdi jedan korisnik Reddita.

Bolid je dio dekoracija ispred kuće koja se nalazi na Balboa Islandu u Newport Beachu u Kaliforniji. Mnogi stanovnici ovog područja idu veoma daleko kada je riječ o ukrašavanju njihovih domova povodom praznika.

Na društvenoj mreži TikTok je objavljen je snimak dostavljanja bolida uključujući podizanje kranom u dvorište, dok su na drugim platformama klipovi koji prikazuju bolid tokom dana i noći.

Kao što je poznato, vrijednost F1 bolida je vrtoglava.