{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


AeroMobil 3.0 leteći automobil uskoro u saobraćaju

31.10.2014. u 22:02
50
36
AeroMobil 3.0 leteći automobil uskoro u saobraćaju
50
Nakon što je ovog mjeseca dobio dozvolu o upotrebi od slovačke Federacije za letenje ultra laganim letjelicama, AeroMobil 3.0 je počeo svoje finalne testne letove.
Prema tvrdnjama kompanije koja razvija i proizvodi AeroMobil, njihovo neobično vozilo je sada i vrlo blizu onome kako su oni zamislili da izgleda finalni proizvod.

AeroMobil 3.0 nije dizajniran da bude zamjena za automobil nego je zamišljen za letače i entuzijaste zrakoplovstva koji žele smanjiti troškove i dobiti mogućnost spremanja svoje letjelice u svojim garažama. Dakle, umjesto da imate neku malu Cessnu na aerodromu ili neki drugi ultra lagani avion i uz njega i auto kojim trebate doći do aerodroma ili hangara, AeroMobil 3.0 možete imati kod kuće i njime otići na aerodrom kad god želite letjeti.

Ukratko, AeroMobil 3.0 je prototip koji je vrlo blizu da bude finalni proizvod. Prototip je izrađen od istog materijala od kojeg će biti izrađen i finalni proizvod, kao što su napredni kompozitni materijali za izradu trupa ili karoserije, zavisi da li ga smatrate automobilom ili avionom.

Prototip također ima i svu opremu koja se treba naći i u proizvodnom modelu, kao što je oprema za navigaciju, autopilot, pa čak i napredni sistem padobrana koji bi trebao spriječiti najgori scenario u kritičnim situacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: