{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


18. AIT Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje osnovaca

30.9.2003. u 08:49
0
0
18. AIT Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje osnovaca
0
18. AIT Evropsko saobraćajno-obrazovno takmičenje osnovaca
Reprezentacija BiH koja je pod pokroviteljstvom BIHAMK-a učestvovala na 18. AIT Evropskom saobraćajno-obrazovnom takmičenju osnovaca održanom 27. i 28. 09.2003.g u Lisabonu (Portugal) ostvarila je zapažen rezultat.
U konkurenciji 25 zemalja učesnica naša ekipa plasirala se na četvrto mjesto iza ekipa Makedonije, Mađarske i Slovenije.

Za BiH u Lisabonu su se takmičili: Maid Bikić (Odžak), Irna Mujkanović (Zenica), Milan Krivokuća (Mrkonjić Grad), Katarina Pušeljić (Odžak), Maida Musić (Gračanica), Adis Hrelja (Goražde), Admir Hadžikadunić (Odžak) i Sabina Kovač (Goražde). Međunarodnom nastupu naše ekipe prethodila su saobraćajno-obrazovna takmičenja osnovaca na školskom, općinskom, kantonalnom i državnom nivou , koja su obuhvatila oko 25 000 osnovaca.


Ova takmičenja , koja se sastoje iz teoretskog i praktičnog dijela (poznavanje saobraćajnih propisa i spretnosti vožnje bicikla na specijalno pripremljenoj stazi - poligonu) , koja BIHAMK tradicionalno organizuje od 1996. godine, imaju prvenstven cilj da na popularan način doprinesu poboljšanju nivoa saobraćajno-tehničke kulture djece i njihovog bezbjednijeg uključivanja u saobraćaj.

Uspješni nastupi koje naša ekipa tradicionalno bilježi na međunarodnim takmičenjima (da podsjetimo, prošle godine na 17. AIT takmičenju naša ekipa osvojila je bronzanu medalju) priznanje je BIHAMK-u za kvalitetan rad u segmentu saobraćajne edukacije mladih.

Nova Kia Cerato

02.10.2003. u 09:20

Nova Toyota Sienta

29.09.2003. u 16:11
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: