Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako u TOMISLAVGRADU, a DUVANJSKI gastarbajter??? Nema Tomislava :-))))
JEDI - G O V N A SHUPCINO !!!!!!!!!!!!
sve sto ja zelim objasniti Bosanskim \"Hrvatima\"-pamet u ruke!!Sj.ebali smo genocidnu Tursku ciganiju takozvane\"srbe\" i njihovu fasisticku \"RS\"!Oni vise nemaju buducnosti u Bosnjackoj BiH...a vi \"hrvati\"samo pametno...razmislite s kim i kako cete u buducnost i samo pametno!:)
Tako se pokazuje da se cijeni dijaspora i time se privlaci da se vraca i ulaze u svoju zemlju! A ne kao Bosnjaci koji znaju samo ismijavati \"dijasporcad\" sto otvoreno, sto iza ledja.
Mi Poturice dizemo spomenike samo osmanskim okupatorima i nazivamo ulice i trgove po pasama .... Jer volimo BiH.Mi koji smo turcima pusili 500 godina smo jedini pravi nasljednici BiH.
Cekaj malo... nismo se razumjeli. Ja sam pitao da li postoji neki dokument koji dokazuje da je neki narod u BiH u proslosti sam sebe nazivao Hrvatima. Aali (1542.-1599.) svakako ne pise o bosanskim katolicima vec o bosanskim muslimanima. I jos moram napomenuti; hrvatska wikipedija (dosta clanaka) je u naucnim krugovima kako u hrvatskoj tako i izvan nje, primjer sta wikipedija ne bi trebala biti; pristrasna, politicki motivirana, jednostrana, ne vodi se naucnom istinom. zato hr.wikipediju ne treba uzimati kao pouzdanu referencu.
mhm..kako skacu na ISTINU i pritom se koriste jeftinim prosrboc.etnickim ofucanim forama pa cak i potporom od strane genocidnih fasista hehehe bijedo,pece ISTINA:DDEj,\"Hrvati\" zasto se otimate Bosnjacke pomoci?Pa Zagreb nas je zaduzio,da vas cuvamo,pazimo,mazimo a vama opet nista ne valja...svasta!Nit slusate Hrvatsku a ni Bosnjacki pazljivi Narod...a sa nekom genocidnim srbima protiv svih..ne valja vam to,ne valja:)))
KAZE SE GASTARBAJTER, A NE GASTRABAJTER!
To se upravo tebi desilo. Ostao si dio urotničkog turskog plemena usred Hrvatske zemlje
ja mislim,da ce ovi takozvani \"bosanski hrvati\"postati jedno zaostalo,urotnicko i izolirano Pleme u Bosnjackoj BiH...a na dobrom su putu
Čuj ovo.. u Tomisalvgradu spomenik DUVANJSKOM... pa de se vće jednom orpedijelite kak ovam se grad ako je grad zove.... za mene stoji i dalje ona prije rata: Livno Duvno Govno.....
postoji ih mnoštvo, mnogi od njih su napisali turski povjesničari Aali (1542.-1599.) je bio osmanskoturski povjesničar. Rodom je bio iz Galipolja. U Bosni je živio trideset godina na dvoru bosanskih valija (namjestnika). Za hrvatsku je povijest značajan po tome što je bio prvi koji je u turskoj povijesti bosansko-hercegovačke Muslimane nazvao Hrvatima. Ostatak pogledaj na Wikipewdiji
svaka cast svima! mene samo zanima postoji li neki dokument koji historiografski jasno i nesumnjivo dokazuje da se neki narod u BiH u proslosti nazivao Hrvatima? hvala!
Mimosnjaci smo jedine prqve patriJote koji se bore za BiH.Kao i nasi djedovi iz Ankare
Fratar Jukic banjalucanin u svom “Kolu” veli da Bosnjaci ne znadu za ime Hrvatsko. ‘Bosna i Hercegovina i ustavne uredbe’ 1911. godine piše austro-ugarski diplomat A. Sheck: “Kada se jednom srpskom /pravoslavnom/ seljaku postavi pitanje šta je, on samosvjesno odgovcara: ‘Srbin, gospodine’, a kad se to isto pitanje postavi katoličkom seljaku, on stidljivo odgovara da je katolik. Ni od jednog bosanskog seljaka nisam čuo da je Hrvat. Nasuprot tome, bosanski intelektualci, zanatlije, trgovci katoličke vjere priznaju se bez izuzetka Hrvatima” Katolicki svecenik Matija Katancic “Uvjerićeš se najzad da se hrvatsko ime u Dalmaciji, Bosni i Srbiji narocito propagiralo, ali se ilirski narodi u ovom predjelu nikada nijesu tim imenom nazivali“. Bošnjak katolicke vjeroispovijesti Ivan Frano Jukiæ ce zabilježiti da u Bosni, u 19. stoljecu, “katolici ne znaju šta znaci rijec Hrvat, a kamoli da se oni osjecaju pripadnicima hrvatske nacije”.