Stradao desetogodišnjak
0

U bazenu kod Sombora pronađeno beživotno tijelo dječaka, gurnuo ga prijatelj pa se utopio

N. V.
Bazeni kod Sombora gdje je stradao dječak
Bazeni kod Sombora gdje je stradao dječak
Beživotno tijelo desetogodišnjaka je sinoć pronađeno u bazenu kod Sombora, a kamere su snimile da ga je gurnuo prijatelj sa kojim se igrao.

Njegovo tijelo policija je pronašla sinoć oko 22:20 sati na dnu gradskog bazena u Odžacima kod Sombora nakon što su roditelji prijavili njegov nestanak, a policija došla da ga traži na mjestu gdje ga je ranije taj dan ostavio deda da se igra.

Prema rječima njegovog dede, svaki dan ga je vozio u šumarak gdje se igrao sa drugom djecom, međutim jučer je stradali dječak tražio od dede da ga ne čeka jer će se vratiti sa ostalim prijateljima. Nakon što su sva djeca došla kući, a on ne porodica je krenula u potragu te policiji prijavila nestanak.

Kada je pronađen, prva saznanja su bila da nema sumnjivih okolnosti i da je došlo do zadesne smri no pregledane su kamere sa obližnjih bazena na kojima se vidi da ga je gurnuo osmogodišnji dječak koji je u strahu pobjegao.

Nadležno javno tužilaštvo naložilo je i dodatne provjere kako bi se utvrdila eventualna odgovornost uprave bazena u Odžacima, budući da je za rad u osiguranju angažovana gluvonijema osoba.