vijesti
1

Tuzla: Određen pritvor pljačkašu zlatarske radnje

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Seadu Džiniću (23), iz Tuzle, osumnjičenom za pljačku zlatarske radnje Gold u centru Tuzle, određen je jednomjesečni istražni pritvor. Za njegovim saučesnikom službenici policije intenzivno tragaju.

"Postoji osnovana sumnja da su Džinić i njegov saučesnik u petak, 6. decembra, maskirani ušli u zlatarsku radnju i u radnicu uperili pištolj. Zaprijetili su kako će pucati ako im ne preda zlato. Radnica je pružila manji otpor, ali ju je Džinić savladao, dok je njegov saučesnik prošao iza pulta i pokupio neutvrđenu količinu zlatnog nakita", navodi Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Nakon pljačke Džinić i saučesnik su istrčali iz zlatarske radnje, a pri bijegu je Džinić ispalio jedan hitac u zrak i jedan u asfalt prema prolazniku koji ih je namjeravao zaustaviti. U pucnjavi niko nije povrijeđen, iako je Gradska ulica poznata kao jedna od frekventnijih u Tuzli.

Džinić je u akciji policijskih službenika uhapšen u petak uvečer, u subotu je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva, a danas mu je određen pritvor. Za njegovim saučesnikom se intenzivno traga i očekuje se skoro hapšenje.