Svijet
0

Zlostavljač djece osuđen na zatvorsku kaznu od 800 godina

Sarajevo-x.com
Foto: AP, Fred Everst
Foto: AP, Fred Everst
Bivši cimer jednog od najopasniijih zlostavljača djece u SAD-u u petak je osuđen na najmanje 800 godina zatvorske kazne zbog seksualnog zlostavljanja tri maloljetna dječaka.

36-godišnji Fred Everst je prošle godine osuđen za seksualno zlostavljanje 3-godišnjeg, 9-godišnjeg i 11-godišnjeg dječaka, a tek u petak je sud donio odluku o dužini zatvorske kazne.

Policija je strašne zločine otkrila prije dvije godine tokom istrage o Deanu Arthuru Schwartzmilleru, za kojeg američke vlasti vjeruju da je desetljećima zlostavljao stotine maloljetne djece i čuvao detalje o tim zločinima.

65-godišnji Schwartzmiller je osuđen u januaru na zatvorsku kaznu od 152 godine zbog zlostavljanja dva 12-godišnja dječaka. On i Everst su se upoznali u zatvoru tokom ranijeg izdržavanja kazne zbog optužbi o zlostavljanju, a po izlasku iz zatvora zajedno su se preselili u San Jose.

Steve Fein, tužilac koji je krivično progonio oba zlostavljača, saopćio je kako je Everst priznao da je zlostavljao oko 40 djece, uključujući i vlastitog tri mjeseca starog biološkog sina. Fein je zatražio maksimalnu zatvorsku kaznu od 1,175 godina.

Evertsova zatvorska kazna je utvrđena na osnovu kalifornijskog zakona o tri prekršaja, budući da je prethodno već dva puta bio osuđen 1993. godine u Oregonu zbog sodomije i seksualnog zlostavljanja vlastitog maloljetnog posinka.