Svijet
0

Zemljotres jačine 4,5 stepeni Richtera u SAD-u

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Zemljotres jačine 4,5 stepeni Richterove skale registrovan je danas u istočnom dijelu SAD, dva dana nakon jednog od najsnažnijih potresa ikada registrovanih u ovom dijelu zemlje, saopštio je američki institut za geofiziku.

Epicentar je bio osam kilometara južno od Minerala, u Virginiji, gdje je bio i epicentar zemljotresa jačine 5,8 stepeni koji je registrovan prije dva dana.

Lokalni mediji javljaju da su potres, koji je posledica smirivanja tla, osetili i stanovnici Washingtona koji je 133 kilometra jugozapadno od epicentra kao i stanovnici Marylanda..

Nakon zemljotresa registrovanog 23. augusta život u američkoj prijestonici se vratio u normalu, a normalno se odvija i saobraćaj /metro, autobuski i železnički/ dok su škole i pojedina ministarstva zatvoreni zbog provera.

Jedan od simbola i glavna turistička atrakcija američke prestonice, obelisk 169 metara visine evakuisan je odmah nakon potresa.

Pukotina na samom vrhu monolitnog koplja uočena je tokom inspekcije iz helikoptera, zbog čega će biti zatvoren za posjetioce dok se ne obave dodatna ispitivanja.