Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dugogodisnje robovanje i rdjava uprava mogu toliko zbuniti i unistiti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otancuju i oslabe da se potpuno izvitopere. Takav poremecen narod ne može vise da razlikuje ne samo dobro od zla,nego i svoju sopstvenu korist od ocigledne stete.” Ivo Andric U svojoj doktorskoj disertaciji Ivo Andric kaže tj.prenosi narodno kazivanje ovako: Poturci se ono plaho,lijeno i usljivo,ono sto nije naviklo da radi i da stvara,nego da krade,vara i otima„.
ja nemam nista sa tim arapima zajednicko,jesam musliman ali pijem alkohol i jedem svinjetinu.
svi ste vi vjernici na guranje. hajde, da ste sutra dali sve sto imate sirotinji, pa da vidimo koliko ste vjernici.
kad nemas cemu da se okrenes, ima vjera, nekako tako ispada. Vjera objasnjava i zasto nemas hljeba, ni auto, ni stan, ni zenu, zasto si bolestan, zasto si tuzan. sve objasnjava, bolje od ikakvog psihologa. bogati slabo vjeruju, jer da vjeruju, sve svoje pare bi dali. vjeruju slabi bolesni jadni i kukavni jer im nista drugo ne preostaje. nije lose utjesno je ko moze
neke dzamije se, ocito, ne koriste za prakticiranje vjere vec za neke negativne stvari koje s bogom nemaju veze, tako ovde pise i to je problem.al sad se sjetili, kad je to bilo...do sad je moglo svasta nesto da se desi
vjera se isto ne uzdize, znas za onu boziju zapovijest: Ne uzimaj zalud ime Njegovo
tako, naglasi da TEBI nema mane. a ne znam ni sto bi naglasavao. tvoja vjera, tvoj problem.
Nakon toga oni će biti privedeni nadležnom istražnom sudiji. Na graničnom prelazu Gradina pripadnici granične policije MUP-a Srbije zaplenili su sinoć 20 kilograma heroina, što je najveća zaplena droge u Srbiji ove godine, a ulična vrednost droge je oko pola miliona evra, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. \"Heroin se nalazio u \'mercedesu\' holandskih registarskih oznaka, kojim su upravljali dvojica holandskih državljana turskog porekla - Bajrak Jakup i Čelik Halil, obojica stari po 27 godina\", kazao je Dačić.
Srbina u njegovom rodnom selu svi zovu Turcin, cak i najbliza rodbina, jer je mali, zdepast je i crn ko Turcin.... Mati mu je dok je radila kao kamenjarka na autoputu Zagreb - Beograd \"usluzila\" jednog tipa koji je stalno govorio, aman, zaman, more bre. Tako da je \"umjetnica u onim stvarima\" mislila da je \"usluzila\" nekog Srbina, ili barem Bugarina, kad ono vidju vraga bio TURCIN. Zbog toga sto krv nije voda ova \"Srbin\" dolazi na turske sajtove, da bi se bar malo olaksao od muke i za.je.bav.anja koje mu njegovi seljani priredjuju. Sve cini ne bi li se dokazao kao Srbin, al dzaba niko mu u selu i na sajtovima ne vjeruje.
Holandskim državljanima turskog porekla Bajraku Jakupu (27) i Čeliku Halilu (27) odredjeno je zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, saopštio je danas MUP Srbije
sama tvrdnja kako tvoja religija nema mane je nametanje tvog misljanja drugom. ne potenciraj sebe,nije po bozijoj liniji. Bog trazi skromnost, i vjera., a ne isticanje i hvalisanje. ako si vec religiozan, a izgleda da mislis da jesi.
Sabahudine,moja je vjera bogumilska,authtona i bosanska,a ne neka uvezena macem i ognjem,i na arapskom jeziku kog cak ni ne razumijem.Sta,moram da klanjam da bi bio ponosni Bosanac?Ja sam ponosan na pretke sto ne primise tudju vjeru!!!!!!!!!!!!
sve je stvar tumacenja, pa otud i ti \"obicaji\" kako ih ti nazivas, dakle, moze na sto nacina.ali da se izbaci stavka da je \"nevjernik\" nepotreban, valja i ateizam postovati, jer ako je Bog dao slobodu covjeku, tj. mogucnost izbora, slobodu misljanja i ponasanja,valja to postovati, pa makar i da nije u skladu sa necijim shvatanjima.
bas da nema mane...nemoj tako da ne vuces za jezik narod ovde...ako nista svi znamo da nije grijeh ucmekati nevjernika, kud ces vecu mahanu, a ona aj.sa od devet godina i to...nemoj tako ti...seki seki...brena i to
Srbin potice od latinske rijeci Servus = sluga :-)