Svijet
9

Vozač Ubera optužen za seksualni napad nad putnicom

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Vozač popularnog taksi servisa Uber suočava se s ozbiljnim optužbama nakon što ga je jedna od putnica prijavila da ju je, umjesto na kućnu adresu, odvezao na drugu lokaciju i tražio seksualne usluge.

Patrick Aiello (39), nastavnik u osnovnoj školi u Južnoj Karolini u SAD-u i vozač Ubera, navodno je kidnapovao i izvršio kriminalnu radnju nad jednom od svojih putnica, te se trenutno nalazi u zatvoru i potrebno je platiti jamčevinu za njegovo puštanje.

Ipak, optužbe po kojima se tereti mu mogu donijeti čak 30 godina zatvora.

Glasnogovornica Ubera je navela kako će kompanija pružiti svoju pomoć u istraživanju ovog slučaja, te kako je ovaj vozač automatski otpušten.

"Suosjećamo sa žrtvom i njenom porodicom i ispitat ćemo ovaj incident", kazala je Kaitlin Durkosh, glasnogovornica taksi kompanije.

Žrtva, 23-godišnja djevojka, policiji je kazala kako ju je Aiello umjesto kući odvezao daleko od njene kuće, te zatražio seksualne usluge u zamjenu za vožnju kući.

Ona je to odbila i ponavljala kako želi da je pusti iz auta, no vozač ju je oborio, uzeo joj telefon i udario je prije nego što ju je istjerao iz automobila.

U pokušaju da pozove pomoć, djevojku je udario automobil, nakon čega je završila u bolnici.

Aiello je policiji kazao kako je djevojka bila pijana, te kako je pristala na to da ima seksualni odnos s njim.

Uber operira u 57 zemalja svijeta, a vrijednost ove taksi kompanije procijenjena je na 40 milijardi dolara.